Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.3.2015 11:38
Ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj Željko Janjetović održao predavanje na Centralno evropskom univerzitetu u Budimpešti

Ambasador Bosne i Hercegovine u Budimpešti Željko Janjetović je 30. marta 2015. godine na Centralno evropskom univerzitetu  (CEU) u Budimpešti održao predavanje na temu: "Nastavak i ubrzanje puta Bosne i Hercegovine ka članstvu u EU u okvirima nove britansko-njemačke inicijative". Predavanje je organizirano od strane Ambasade BiH u Budimpešti, Centra za studije o proširenju EU (CENS) i rektorata CEU, uz predsjedanje Peter Balazsa, direktora CEU i bivšeg ministra vanjskih poslova Mađarske. Predavanju su prisustvovali  predstavnici diplomatskog kora u Budimpešti, predstavnici vlasti Mađarske, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske, te studenti CEU i drugih univerziteta u Budimpešti.

Ambasador Janjetović je upoznao prisutne o detaljima izjave predsjedništva BiH o provođenju socijalnih i ekonomskih reformi u BiH, te činjenici da je Vijeće ministara vanjskih poslova zemalja EU na sastanku održanom 16. marta 2015. godine pozdravilo izjavu predsjedništva BiH i usaglasilo se sa nastavkom procedure stupanja na snagu SSP-a, koje se očekuje u junu ove godine. Ambasador Janjetović je govorio o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH, završetku procesa formiranja vlasti u BiH, reformama koje se poduzimaju   te o pridruživanju Bosne i Hercegovine zapadnoj vojnoj koaliciji u borbi protiv snaga ISIL-a.
Ambasador Janjetović je prisutne izvjestio u svijetlu najnovijih EU inicijativa o predstojećem predsjedanju Vijećem Evrope koje će Bosna i Hercegovina preuzeti u maju ove godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.