Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.2.2015 9:12
Ambasdorica BiH u Republici Austriji Tanja Milašinović Martinović se sastala sa članovima Grupe prijatelјstva za BiH u Parlamentu Austrije

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tanja Milašinović Martinović održala je 26. februara 2015. godine sastanak sa članovima Grupe prijatelјstva za BiH u Parlamentu Austrije. Sastanku su prisustvovali šefica Grupe prijatelјstva za BiH Nurten Yilmaz, te članovi Nikolaus Berlakovich, Martina Schenk i Asdin El Habbassi. Tema razgovora se odnosila na unapređenje saradnje parlamenata Austrije i BiH i mogućnost razmjene posjeta.

Ambasadorica Milašinović Martinović je tom prilikom članovima Parlamenta održala prezentaciju o BiH i odnosima BiH i Austrije. Istakla je činjenicu da od 2010. godine nije bilo razmjene posjeta dva parlamenta. Dodala je da je, imajući u vidu činjenicu da je Austrija vrlo bitna zemlјa partner za Bosnu i Hercegovinu, važno da se intenzivira međusobna saradnja.

Austrijski parlamentarci su se interesovali za prilike u BiH, političku situaciju, proces evropskih integracija i naglasili volјu i želјu za razmjenu posjeta i unapređenje saradnje sa Parlamentarnom skupštinom Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.