Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.11.2014 13:25
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Tadžikistan sa sjedištem u Teheranu Edib Bukvić se susreo sa ministrom vanjskih poslova Republike Tadžikistan Aslovom Sirođidinom Muhridinovičem

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Tadžikistan sa sjedištem u Teheranu Edib Bukvić susreo se 17. novembra 2014. godine u Dušanbeu sa ministrom vanjskih poslova Republike Tadžikistan Aslovom Sirođidinom Muhridinovičem, kojem je predao kopije akreditivnih pisama.

Ambasador Bukvić je tokom razgovora sagovornika upoznao sa trenutnom političko-ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini, te istaknuo trajnu opredijeljenost naše zemlje za mir i stabilnost u Evropi i svijetu.

Ambasador Bukvić je ukazao na nužnost razmjene informacija o mogućnostima za ekonomsku saradnju BiH i Tadžkistana i ocijenio da bi uz saradnju državnih institucija bilo neophodno uspostaviti i saradnju privrednih subjekata dviju zemalja. Također, ukazao je na neophodnost daljnjeg razvoja bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Tadžikistana kroz projekte u oblastima turizma, obrazovanja i medicine.

Ministar Sirođidin Aslov je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska ambasadora Bukvića i izrazio nadu i očekivanje da će dvije zemlje bliskim političkim i kulturnim pogledima pobijediti međusobnu geografsku udaljenost. Izrazio je i spremnost za uspostavljanje saradnje dvaju ministarstava vanjskih poslova u oblasti obrazovanja diplomata.

Obostrano je izražena želja i potreba za unapređenjem saradnje u svim drugim oblastima od interesa za Bosnu i Hercegovinu i Tadžikistan.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.