Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.10.2014 11:46
Ambasador BiH u Republici Sloveniji Željko Jerkić uručio zahvalnice članovima humanitarnog udruženja ADRA Slovenije

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Željko Jerkić primio je 23. oktobra 2014. godine u prostorijama Ambasade predstavnike humanitarnog udruženja ADRA Slovenije i uručio im zahvalnicu za sve aktivnosti koje su poduzeli prilikom prikupljanja humanitarne pomoći za Bosnu i Hercegovinu nakon poplava koje su pogodile zemlju sredinom maja ove godine. Također je zahvalio članovima udruženja i velikom broju volontera za osobni angažman u ovoj humanitarnoj akciji.

Direktorica Udruženja Maja Ahac je naglasila kako je ADRA Slovenije humanitarna, neprofitna nevladina i nestranačka organizacija koja je uspjela prikupiti oko 180 tona humanitarne pomoći, koja je podsredstvom Adre nakon majskih poplava dopremljena do ugroženih područja u BiH. Istakla je da je navedena pomoć realizirana u saradnji sa Ambasadom BiH u Ljubljani koje je posredovalo kod bržeg prolaska konvoja na graničnim prelazima na ulasku u BiH.
Ambasador Željko Jerkić je napomenuo da se stanje u poplavljenim područjima postepeno normalizira ali da sve štete koje je stanovništvo pretrpjelo tokom poplava nisu nadoknađene i da treba nastaviti sa aktivnostima na iznalaženju novih sredstava za što hitniju sanaciju  objekata i oštećene infrastrukture. 

U tom kontekstu je zaključeno da saradnju treba nastaviti kroz razvoj projekata socijalnog poduzetništva uz angažiranje sredstava iz EU fondova.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.