Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
20.10.2014 10:02
Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Danka Savić uručila zahvalnice predstavnicima organizacija i udruženja koja su pomagala poplavljenim područjima u BiH

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici  Danka Savić je 20. oktobra 2014. godine u prostorijama Ambasade uručila predstavnicima čeških organizacija i udruženja koja okupljaju građane BiH zahvalnice za organiziranje i pružanje humanitarne pomoći  Bosni i Hercegovini nakon poplava koje su pogodile zemlju sredinom maja ove godine. Procjena je da je iz ove zemlje u BiH stiglo preko pola miliona eura humanitarne pomoći. Zahvalnice su uručene  predstavnicima Vatrogasnog društva Češke Republike, Crvenog križa, Adre, humanitane organizacije „Čovjek u nevolji,“ te udruženju Lastavica i Luka Praha. 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.