Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.10.2014 15:42
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Rumuniji Nina Sajić predala akreditivna pisma predsjedniku Rumunije Trajanu Baseskuu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Rumuniji Nina Sajić predala je 21. oktobra 2014. godine akreditivna pisma predsjedniku Rumunije Trajanu Baseskuu.

Nakon ceremonije, koja je održana u Palati Kotroćen, ambasadorica Sajić razgovarala je sa predsjednikom Baseskuom. Tokom susreta predsjednik Basesku istakao je da Rumunija snažno podržava priključenje svih zemalja Zapadnog Balkana EU, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, te izrazio nadu da će Bosna i Hercegovina uskoro ispuniti uslove za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU. Dodao je da se Rumunija zalaže za dalje proširenje EU, ali da zemlje koje imaju ove aspiracije moraju izvršiti neophodne reforme. Izrazio je nadu da bi nakon održanih izbora u Bosni i Hercegovini, moglo doći do brzog formiranje vlasti na svim nivoima.

Ambasadorica Sajić se zahvalila na podršci koju Rumunija pruža Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu. Informisala je o unutrašnjim prilikama u BiH i njenim spoljnopolitičkim prioretima, te se zahvalila na donacijama Rumunije za saniranje štete nastale tokom poplava u maju ove godine.

Predsjednik Basesku je na kraju sureta poželio uspješan mandat ambasadorici Sajić.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.