Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.10.2014 16:15
Ambasador Bosne i Hercegovine u Narodnoj Republici Kini Borislav Marić učestvovao na proslavi druge godišnjice „International Boundless Organisation“ iz Hong Konga

Ambasador Bosne i Hercegovine u Narodnoj Republici Kini Borislav Marić učestvovao je 17. oktobra 2014. godine u Pekingu na proslavi druge godišnjice humanitarne i ekonomske organizacije iz Hong Konga „International Boundless Organisation“ (IBO).

Tom prilikom, ambasador Marić se obratio prisutnim zvanicama, te predstavnicima „International Boundless Organisation“ uručio pismo zahvalnosti zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatka Lagumdžije za 100.000,00 USD koje je IBO donirao našoj zemlji (Ministarstvo finansija i trezora BiH) s ciljem pomoći stanovnicima čije su kuće uništene u katastrofalnim poplavama u maju ove godine.

Ambasador Marić je tokom obraćanja posebno istaknuo da je ova organizacija nakon sastanka koji je u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Pekingu održan u junu, na kojem su predstavljeni podaci o posljedicama katastrofalnih poplava, brzo i efikasno reagirala i donijela odluku o doniranju navedenog iznosa Bosni i Hercegovini.

Ambasador Marić je čestitao „International Boundless Organisation“ na drugoj godini postojanja, te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.