Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.9.2014 12:26
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Duško Kovačević predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Poljske Bronislavu Komorovskom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Duško Kovačević predao je 17. septembra 2014. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Poljske  Bronislavu Komorovskom. Svečana ceremonija održana je u  rezidenciji  poljskog Predsjednika.

Nakon ceremonije uslijedio je razgovor sa predsjednikom Komorovskim tokom kojeg su se sagovornici složili da  između Bosne i Hercegovine i Republike Poljske nema otvorenih pitanja, te da su prijateljski odnosi između dvije države odlična osnova za daljnje unapređenje saradnje.

Ambasador Kovačević je uputio čestitke poljskom Predsjedniku na nedavnom imenovanju gospodina Donalda Tuska na mjesto predsjednika Evropskog vijeća i u isto vrijeme se zahvalio na pomoći koju je Republika Poljska pružila Bosni i Hercegovini tokom nedavnih katastrofalnih poplava. Naglasio je da će pored euroatlanskih integracija, unapređenje ekonomske saradnje između dvije države biti jedan od  najznačajnijih prioriteta tokom njegovog mandata u Poljskoj.

Predsjednik Komorovski  je istakao da  Bosna i Hercegovina može očekivati punu podršku Poljske na euratlanskom putu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.