Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.7.2014 15:11
Ambasador BiH u Republici Sloveniji Željko Jerkić razgovarao sa ministrom obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije Jernejom Pikalom o programu boravka djece iz područja pogođenih poplavama u školama u prirodi u Sloveniji

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Željko Jerkić susreo se 23. jula 2014. godine u Ljubljani sa ministrom obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije Jernejom Pikalom.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Republike Srbije u Republici Sloveniji Aleksandar Radovanović i ministar-savjetnik u Ambasadi Republike Hrvatske u Sloveniji Romana Franulović-Bušić.

Tokom razgovora ministar Pikalo je sagovornicima najavio realizaciju programa višednevnih boravaka djece iz područja pogođenih poplavama u Bosni i Hercegovini, Republici Srbiji i Republici Hrvatskoj u školama u prirodi u Sloveniji.

Program će se početi realizirati od septembra 2014. godine, a detalji programa koji će u potpunosti finansirati Vlada Republike Slovenije bit će dogovoreni sa nadležnim organima pomenutih država.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.