Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.7.2014 11:11
Šef Misije Bosne i Hercegovine pri EU ambasador Igor Davidović potpisao pristupanje BiH programu EU Kreativna Evropa 2014-2020

Šef Misije Bosne i Hercegovine pri EU u Bruxellesu ambasador Igor Davidović je 22. jula 2014. godine u ime Bosne i Hercegovine potpisao pristupanje Bosne i Hercegovine programu Evropske unije Kreativna Evropa 2014-2020.

Ovaj Program omogućava svim kulturnim radnicima u zemlji pristup evropskom fondu ukupne vrijednosti  od 1,5 milijardu eura, pod jednakim uvjetima kao u zemljama članicama Evropske unije. Poseban značaj pristupa BiH programu Kreativna Evropa je što predstavlja nastavak izuzetno uspješne suradnje institucija BiH sa Evropskom komisijom.

U ime Evropske komisije Sporazum  je potpisao generalni direktor Generalnog direktorata  EK za  obrazovanje i kulturu Jan Truszczynski.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.