Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.4.2014 10:45
Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran Edib Bukvić predao akreditivna pisma predsjedniku Islamske Republike Iran Hassanu Rouhaniju

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran Edib Bukvić predao je 22. aprila 2014. godine u Teheranu akreditivna pisma predsjedniku Islamske Republike Iran Hassanu Rouhaniju.

Predsjednik Rouhani je izrazio zadovoljstvo zbog imenovanja novog ambasadora Bosne i Hercegovine, te ambasadoru Bukviću zaželio mnogo uspjeha tokom mandata i istaknuo da su vrata svih iranskih institucija širom otvorena za sve oblike saradnje i razgovora.

Predsjednik Rouhani je podsjetio na relativno nizak obim razmjene dobara i usluga između Bosne i Hercegovine i Irana, te ukazao na postojanje prostora za značajno unapređenje saradnje dviju zemalja u svim poljima, posebno u sferi ekonomije, turizma i kulture.

Ambasador Bukvić je predsjedniku Rouhaniju prenio pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te dodao da se prioriteti njegovog rada u Iranu poklapaju sa oblastima saradnje koje je predsjednik naveo, te izrazio nadu da će u tom smislu, uz podršku nadležnih institucija u BiH, privredni odnosi i druge veze između dvije zemlje krenuti uzlaznom putanjom u obostranom interesu.

Na kraju svečane ceremonije ambasador Bukvić je predsjedniku Rouhaniju uručio poklon, sliku sa motivom gradskog života u Sarajevu, te izrazio nadu da će predsjednik Rouhani u dogledno vrijeme posjetiti BiH i motiv na slici vidjeti i uživo.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.