Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.4.2014 9:54
Pomoćnik ministra Amer Kapetanović se sastao sa delegacijom Republike Indonezije koje je predvodio generalni direktor u Ministarstvu za religijska pitanja Republike Indonezije H. Abdulom Djamilom

Pomoćnik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine za bilateralne odnose Amer Kapetanović sastao se 17. aprila 2014. godine sa delegacijom Republike Indonezije koje je predvodio generalni direktor u Ministarstvu za religijska pitanja Republike Indonezije H. Abdul Djamil.U delegaciji Republike Indonezije bili su predstavnici različitih religijskih i etničkih grupa iz ove zemlje, te nevladinog sektora i akademske zajednice. 

Tokom susreta razgovarano je o odnosima dvije zemlje na polju razmjene iskustava u izgradnji multikulturalnog, multietničkog i multikonfesionalnog društva. Sagovornici su se saglasili da su obje zemlje profitirale dosadašnjom razmjenom iskustava, te da razmjena treba biti nastavljena i unaprijeđena.

Glavni direktor  Djamil je iskazao zadovoljstvo posjetom Bosni i Hercegovine, gdje su prema njegovim riječima, imali priliku razgovarati sa predstavnicima vjerskih zajednica, akademske zajednice i državnih institucija, te bolje razumijeti trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Pomoćnik ministra Kapetanović je istakao kako Bosna i Hercegovina može napredovati samo ako prihvati svoju raznolikost kao prednost uz koju može ostvariti svoje vanjskopolitičke ciljeve: članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u i unapređenje regionalne saradnje.

Pomoćnik ministra Kapetanović je dodao kako Bosna i Hercegovina ulaže značajne napore da kroz svoj međunarodni angažman prenese vlastito iskustvo i time pruži pomoć drugim državama.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.